Werkwijze

ONZE AANPAK
Iedere veranderopdracht begint met een analyse. Wat is er precies aan de hand? We gaan op zoek naar de boven- en onderstromen in uw organisatie. Deze analyse levert een advies op over de aanpak. Kunt u zich daarin vinden en deelt u de analyse? Dan gaan we aan het werk!

ONZE MANIEREN

Samen met u
De adviseurs van CMC Haarlem werken graag met u samen. We richten ons op alle niveaus van de organisatie en met oog voor alle mensen: bestuurders, managers en medewerkers. Alleen gezamenlijk kunnen veranderingen tot stand komen. Daarbij is ons uitgangspunt: u doet wat u zelf kunt.

Flow
Wij zorgen voor ‘flow’ in organisatie. Dat doen we door zes condities te realiseren: heldere werkdoelen, feedback over het resultaat, moeilijk maar doenlijk werk, vrijheid bij de uitvoering, gelegenheid om grenzen te vertellen en open communicatie.

Spiegelend
Wij doorbreken de vrijblijvendheid en houden u een spiegel voor. Confronterend en lerend.

Pragmatisch
Wij werken met beproefde methoden maar ontwikkelen zo nodig ook nieuwe concepten. Dit kan resulteren in een unieke koers voor uw organisatie, maar daarbij gaan wij altijd pragmatisch te werk. Niet moeilijk doen, handen uit de mouwen en met gebruik van gezond verstand.

Resultaatgericht
Het resultaat staat centraal. Dat resultaat willen wij op efficiënte wijze bereiken. Heldere communicatie is een voorwaarde, maatwerk is het uitgangspunt.

ONS DENKMODEL
Ons denkmodel - in de praktijk ontstaan – vindt u terug in onze aanpak.

 • Drama
  U voelt druk om te veranderen. Dit kan lichte druk zijn maar ook dramatische druk.
 • Hart
  Veranderen lukt alleen in de richting waarin het hart vertrouwen heeft.
 • Hoofd
  Tijd voor meetbare, realistische en uitdagende doelen. Wat wilt u bereiken?
 • Handen
  De veranderingen worden uitgevoerd.
 • Effecten
  Het doel is bereikt. 
Wij brengen weer energie in uw organisatie. Wij brengen weer energie in uw organisatie.